Çeçil; Seçilmiş Peynir
Zeytinde siyahçı, peynirde çeçilciyiz!! Hoş ara ara ezine ile de flörtleşiriz. Ama çeçil ince yakalar insanı, sen onu yersin ya da yediğini zannedersin ama o seninle cilveleşir. Hafiften cazibesi de vardır. Çeçil cazibeli, tulum fazla kırılgan, ezine tatlı ketum, süzme adı gibi. Dedik ya işte çeçilciyiz biz. Çeçil edebiyatı 2020’lerin ortasında çıkmış bir akımdır. Kaderin örgü peyniri gibi ağlarını ördüğü zamanlarda. Kader dedik ya süzme hafiften bir içlendi, tulumda kendi parça pinçikliğine bakmadan teselliye yeltendi. Neyse.. Bu akımın öncüleri aşırı çeçil peyniri düşkünlüğünden edebiyatı bırakıp sakin bir hayatı tercih etmişlerdir ve bu durum edebiyatın geneli için olumlu bir gelişme olmuştur. Bu grubun uzun pazar kahvaltısı sohbetleri yaptığı bilinir. Aynı zamanda ezine peyniri edebiyatının da öncüleridir. Bu yüzden yapılan kahvaltılarda ara ara değerlendirme amaçlı ezine peynirine de yer verilmiştir. Bir çok peynir çeşidi bu pazar kahvaltılarına eşlik etme konusunda istekli olsa da, akımın öncüleri bu konuda net tavır sergileyip bu iki peynirden başka bir peynir çeşidi tatmamışlardır. Bu durumdan rahatsız olan İtalyan lobisi, olaya dahil olup bu seçkin grubun mensubu olabilmek adına parmesan teklifinde bulunmuşlardır. Ancak teklif edilen parmesanların toz parmesan olduğunun anlaşılması, anlaşmanın son anda iptal edilmesine neden olmuştur. Olayı fırsat bilip, her zamanki gibi burunlarını bu işe de sokmaktan geri kalmayan Fransızlar, en iyi peynir çeşitlerinin kendilerinde olduğu konusunda ısrarlarını sürdürürken, olay esnasında peynir fazlalığından kaynaklı olarak tadım yapmak isteyen 46. arşidük, süzme peynirinin üzerine basarak hayatını kaybetmiştir ve uzun süredir yaşanan peynir kargaşasının fitilini ateşleyip, 3. peynir savaşlarının başlamasına sebep olmuştur. Olaylardan etkilenmekten imtina eden kaşar peyniri ise hemen sıvışıp kendine yeni yol çizdiği için, dünya üzerinde varlığını sürdürebilen tek peynir çeşidi olarak hayatına devam etmektedir. Bu post apokaliptik dünyada hayatta kalmayı becerenler ise yeni dünyanın başkenti olan Kars’a ulaşmanın bir yolunu ararlar. Bu olaylara olan hassasiyeti karşısında kendini bir figür olarak korumak isteyen çeçil peynir, diğer tüm peynirlere aykırı olarak bütün bir formda değil, ayrı ayrı fakat bütünlüğü bu ayrılığa rağmen koruyan bir biçim almıştır.
Siyah ekran açılır. Sütün ideal kaynama dereceleri pastörize edilirken 74 ila 85 derece arasındadır. Ama bu süt 90 derece de pastörize edilmiştir. O yüzden çeçil peynir bütün bir formda değil alışılmışlığa aykırıdır. Plot Twist!
İmza, kaşe: Çeçilmiş Peynir!
İmdb:7.4
ve teşekkürler sevgili Doğancan.
Yorumlar
Yorum Gönder
yorum